Het Nederlandse bedrijf EXASUN komt met een wereldprimeur


Het eerste zonnepaneel ter wereld volledig van glas. Winnaar 'Solar Solutions" innovate award 2015. Meer elektriciteit van uw dak Met het Nederlandse BLACK GLASS zonnepaneel haalt u meer uit de zon. In plaats van de 250Wp van een standaard paneel genereert het BLACK GLASS paneel liefst 280 tot 290 Wp. Deze hoge efficiency wordt bereikt dankzij de unieke metal-wrap-through monokristallijn silicium cellen en de zeer lage electrische weerstand van on flexfoil technologie. Daarnaast is de performance ratio (kWh/kWp) hoger. Door een superieure ARC coating op het glas en een betere warmteafdracht aan de lucht is de opbrengst bij lage zon en op heel warme dagen een stuk hoger dan bij een standaard paneel.


Zeer lange levensduur (>30jaar) geeft de laagste kosten per kWh In conventionele panelen bestaat de achterkant uit een kunststof folie. Deze folies laten waterdamp door. Dit leidt tot oxidatie waardoor de opbrengst ieder jaar met zo’n 0.7% achteruitgaat. Dit lijkt weinig maar telt uiteindelijk flink op.

Bij BLACK GLASS wordt 2 mm gehard glas toegepast voor zowel de voorkant als de achterkant. Hierdoor kan waterdamp niet binnenkomen. Bovendien wordt er een veel betere, UV-stabiele encapsulant, en een Junction-box en connectors van het gerenommeerde Duitse MultiContact toegepast. De modules woden in Nederland geproduceerd waardoor een hoge productiekwaliteit wordt gegarandeerd. Met BLACK GLASS krijgt u volgens de fabrikant een blijvend hoge opbrengst bij een levensduur die ver over de 30 jaar rijkt. Dit werkt zeer sterk door in de kosten per kWh: u kunt uw eigen stroom opwekken tegen lagere kosten per kWh dan een grote kolencentrale!


Garantie van 30 jaar op de module én performance! Standaardmodules op basis van glas-folie hebben een verwachte levensduur van 10-15 jaar en een corresponderende productgarantie. Bij glas-glas modules is dit ruim 30 jaar, hetgeen wordt bevestigd door onderzoeksresultaten van zonnepanelen die in de jaren ’80 zijn geproduceerd. Het Europees Joint Research Centrum in Ispra (It) heeft verschillende typen zonnepanelen op haar dak geïnstalleerd. De opbrengst per paneel is vanaf 1982 jaarlijks bijgehouden. De meeste glas-folie modules begaven het na 10-15 jaar terwijl de glas-glas modules na 32 jaar nog steeds 93% van de oorspronkelijk opbrengst genereerden! Het BLACK GLASS paneel is het eerste zonnepaneel ter wereld dat innovatieve back-contact technologie (voor hoge efficiency) combineert met een Glas-Glas moduleconstructie (lange levensduur). EXASUN heeft vele duurzaamheidstests uitgevoerd. De uitstekende resultaten hiervan leiden ertoe dat zij 30 jaar product- en opbrengstgarantie kunnen geven.


Mooi, elegant, strak ontwerp Het BLACK GLASS paneel bestaat uit zwarte cellen met een uniek en subtiel patroon op een zwarte achtergrond. Het heeft geen lelijke rand omdat een frame voor glas-glas modules niet nodig is. De module wordt aan het dak bevestigd met een sterke stalen back rail aan de achterzijde. Deze constructie is zeer fraai en maakt het paneel bovendien zeer sterk – de module is goed beloopbaar door bijvoorbeeld een schoorsteenveger. De module is getest tot 450 kg belasting.


Klik hier voor meer informatie


Heeft u belangstelling voor een door premium installateur uitgevoerde installatie? Neem dan contact op met BrightSun voor een prijsopgave. U kunt meeprofiteren door enthiousaste aanbeveling met behulp van het BrightSun verdienmodel.

contact - we-improve - kvk 64657590  - btw NL083102541B.02 - copyright©2018