Veilig-Idee.nl

Toelichting

Welke garantie geeft Veilig-Idee en waarop is deze van toepassing?

Dat is niet gebruikelijk bij auteursrecht. Wij geven geen garantie. Wel geven wij u een verklaring dat uw werk geregistreerd is. Dat kan een  cruciaal juridisch bewijs zijn als u rechten gaat claimen. Uw jurist zal er zeker gebruik van maken. Dit betreft moeilijke, lastige, langdurige procedures die geld kosten. Het gaat daarbij om aantoonbaarheid en de vorming van bewijs. 

Hoe ziet een verklaring van registratie er uit die ik in mijn mail krijg?

U krijgt een document waar het werk op staat met een verklaring van registratie. Voor een voorbeeld kunt u hier kijken.

Geeft Veilig-Idee mij juridisch advies en kan ik mijn vragen stellen?

Nee, de prijs van registratie is daar niet op gebaseerd. Dan zou deze voordelige registratie service voor deze prijs niet mogelijk zijn. 

Kan ik bij mijn auteurswerken vermelden dat die geregistreerd zijn?

Natuurlijk. U dient dan het Veilig-Idee vignet te gebruiken. Dit wordt u met de mail van de betaalde registratie meegestuurd.

 

Heeft Veilig-Idee een publiek register waar ieder in kan kijken?

Veilig-Idee is pas nieuw. Wij garanderen dat wij een register maken. Bij het invoeren van uw naam wordt uw registratie zichtbaar.

Per mail wordt u daarvan in kennis gesteld. Anders geven we uw geld terug. Het register wordt operationeel op 1 januari 2019.

Welke gegevens worden er publiekelijk zichtbaar in het register?

Het betreft uw naam, mail adres, land en de naam van het werk. Uw gegevens kunt altijd zelf wijzigen. Daarbij de datum registratie.

Is Veilig-Idee internationaal of alleen bedoeld voor Nederland?

Internationaal kan iedereen registreren en het vignet gebruiken.

Werkt Veilig-Idee met blockchain technologie?

Nee. De gegevens worden in een database bij onze provider automatisch ingevoerd. Deze kunt u zelf ook te allen tijde verwijderen.

Met blockchain technologie is dit niet mogelijk. Mogelijk bieden we de mogelijkheid later optioneel aan. Maar dat is dan uw keuze.

Wie heeft toegang tot mijn gegevens?

De accounthouder heeft met zijn mail adres en zelfgekozen wachtwoord toegang tot een door hem gemaakt account bij de provider.
Nieuwe wachtwoorden worden verstrekt door de provider. Wij verkopen geen informatie en uw gegevens zijn bij ons veilig.

Wat gebeurt er als de termijn verloopt van 5 jaar?

Voor het behoud van uw gegevens dient u voortijdig te verlengen. Doet u dit niet dan krijgt u respijt voor 2 maanden. 2 herinnering mails worden gestuurd. Reageert u niet binnen deze 2 maanden respijt dan wordt uw account onherstelbaar gewist en opgeheven.

De prijs voor een verlenging van 5 jaar zal niet meer bedragen dan het huidige tarief.